ASZTROTEA - Kos, Bika, Ikrek
2017. április 12. írta: TEAharmónia

ASZTROTEA - Kos, Bika, Ikrek

Természetgyógyász, fitoterapeuta (gyógynövénnyel gyógyító) vagyok és hiszem, hogy az ember része a természetnek. Egészsége ugyanúgy a természet törvényeitől függ, mint minden létezőnek ezen a földön. DE vajon tényleg így van? Vagy van valami felsőbbrendű hatalom, amibe az ember tartozik, netán földönkívüli? Évezredek óta létező tudományok, mint az asztrológia, szimbólumokkal próbálta megérteni a természet törvényeit és benne az embert. 

Hippokratész és Paracelsus kijelentette, hogy az orvos mit sem ér, ha nem ért az asztrológiához. De Miért? Érdekelt, hogy mi történt a természetben, mikor egy jegy született? Mi történik az anya szervezetében, amikor megszületik gyermeke? Milyen energiák tombolnak? Ennek megfelelően milyen betegségek fordulhatnak elő? 

TAVASZ - Kos, Bika és az Ikrek 

Tavasszal minden élénk, új élet kezdődik, minden tele van energiával, robbanásra kész a természet. Szeretkezni készül. Bárhova nézel, mindenhol az élet megnyilvánulásait látod. Beindul a nedvkeringés, az élet első jelei. Bimbóznak a fák, kikel a mag, hamarosan virágba borul minden. A természet el kezdi szexuális vágyait kiélni. Süt a nap, melegszik az idő, hamarosan üde zöld lesz a világ, veszi a bátorságot és élni mer. Megvívja az élet harcait, élvezi az életet, szép ruhába öltözik és várja, hogy megtermékenyüljön. Az élet van születőben. A szervezetben a Máj működésével kezdődik minden.

A Máj az immunrendszer része, mindenáron védi a szervezetet. Tápanyag- és oxigéndús vérrel táplál, segíti az élet minden megnyilvánulását. Ehhez azonban elegendő vérre, vízre van szüksége. Ha nincs elegendő víz a FA locsolásához, tehát a vese nem megfelelően működik; Ha nincs elegendő vér a májban, vize a fának, hogy munkáját elvégezze, akkor ingerlékeny lesz, megemelkedik a vérnyomás, zúgni fognak a fülek, fájni fog a fej. Nem tudja megteremteni az életet, magába fordul, depressziós lesz. Nincs kedve a léthez, harctér a teste, érzékenyen reagál, allergiás lesz az életre. Ha nincs elég oxigén, az izomerő csökken, mozgásszervi betegségek jönnek. De lehet az is, hogy túl sok a vére, túlzott az életigenlése, nem tud pihenni és álmatlanul forog éjjel, ezáltal kimerül és begyullad a test.

teaharmonia.jpg

MIVEL OLTJA TÜZÉT A KOS? (03.21. - 04.20.)

A KOS időszakában ébred a természet. Tele energiával, egyenesen célt érni. Nem fél, nem ijed meg, imád a célért harcolni. A KOS ilyen, mindig minden évben újrakezdi a létet, robbanásra készen, mert az életet élni akarja látni és addig megy, amíg neki lesz igaza. Fitogtatnia kell erejét, a télből ki kell hoznia, ki kell billentenie a tespedést. Tüzes energiája a nőket megszépíti, a férfiakat pedig ellenállhatatlan hódítóvá teszi.

Betegségei – magas vérnyomás (harc, feszültség), fejfájás (felgyülemlett feszültség blokkolása), depresszió (se élni, se meghalni), álmatlanság (túl sok az életenergia, a vér a központban, nem tud megpihenni), izomzat (a mozgás képességének elmaradása), allergia (elnyomott életigenlés)

Gyógynövények gyógyteái

  • macskagyökér, hogy tudjon aludni
  • csalán, hogy a vére tisztuljon, a mozgással ne legyen gond
  • borsmenta a megfelelő döntések meghozatalához
  • galagonya virágos ágvég, hogy a vérnyomása normalizálódjon
  • fehér fagyöngy, ha pörögne és fejjel megy a falnak

Élvezeti teája – csúcsminőségű indiai zöld tea. Egy zöld tea a fekete tea uradalmában. Ez a tea megmutatja, hogyan képes csúcsminőséget produkálni ott, ahol a fekete az úr.

A BIKA ÉLETÖRÖME (04.21. - 05.20.)

Amikor a Bika születik a természet virágzik. Mindent szeret, ami az élettel, a szépséggel kapcsolatos. Szép ruhába öltözik, virágzik, tetszeleg. Létrehozza azt, amit a KOS akar. Az érzékszervek örömmámora. Illatok, a színek. Sugárzik a természet szexualitása. Türelmesen várja a méhecskéket. Befogad, elfogad, magához ölel. Szenvedélyes és érzéki, a sürgetést nem viseli. Szerelmes a szerelembe, meg akar termékenyülni és ehhez makacsul ragaszkodik. Komoly és megfontolt. Őt megmozdítani alig tudod. Nem fog rohanni, bámészkodik, gyönyörködik, nyugodt. DE jaj annak, aki nyugalmában megzavarja, mert van az a vörös posztó, ami békés világából kibillenti.

Betegségei – Tél után a Nap energiáját vesszük magunkhoz. Égből a Föld felé közvetítjük. A Bika jegyében a torkunkhoz ér, ezért torokgyulladás, pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy problémák, vérnyomás, ízületi gyulladás, köszvény, nemi szervek betegségei, ideges lehangoltság, allergia

Gyógynövények gyógyteái

  • cickafark, h a termékenységet segítse
  • bojtorján a vér tisztítására, köszvényre
  • citromfű, méhfű a vörös posztó ellen, idegek erősítésére
  • fehér csalán a nemi szervek karbantartására
  • galaj a pajzsmirigy tökéletes működéséért
  • menta életre kelti a tespedt központi idegrendszert
  • kakukkfű a torokgyulladására

Élvezeti teája - A belőle sugárzó harmónia ritka emberi értékeket képvisel. Ezért teája legyen a legkivételesebb Earl. Earl Grey kék búzavirágokkal. Fekete teák keveréke, stabil és erőteljes, mint a bika. A fekete tea közt felbukkanó kék búzavirág, mint megannyi életöröm felejthetetlen pillanatokkal jutalmazza e jegy szülötteit, akik sosem tudnak betelni a föld csodáival.

Az IKREK szellemessége (05.21. - 06.21.)

A tavaszi átalakítás időszaka. A felvett folyadékoknak és szilárd táplálékoknak a testet életet adó anyagaivá kell alakulniuk. A virágokat beporozták, az élet megtermékenyült és az IKREK ezt elújságolni készül. Elmondani, anya leszek. Könnyed és változékony. Az energiák eloszlanak, beszélget a természet. Nyitott, érdeklődő, kíváncsi és cserfes. Ösztönös, tetteit alárendeli akaratának és szellemének.

Betegségei – A Nap energiája halad lefelé a testben, légzőszervek (kapcsolatok), beszédszervek, légúti betegségek, Az Ikrek kettős jegy, két váll, két kar, idegi zavarok, mozgató idegrendszer, reuma, köszvény, bőrproblémák

Gyógynövények gyógyteái

  • levendula az ideges szívpanaszokra, nyugalomra
  • martilapu a légúti problémákra
  • citromfű a fejfájásra
  • orbáncfű a bőrproblémákra
  • hárs fájdalmas reumára, a vágyakozás, a gyöngédség, a dal és szerelem teája

Élvezeti teája - A teák pezsgője. Koccintsunk a megtermékenyülésre. Darjeeling csúcsminősége első szüretből. Az Ikrekben a belső emberi kettősség küzd. Villámcsapás és föld, azaz Darjeeling. Az Ikrek talán megelégedne egy alacsonyabb minőséggel, de a Himalája lejtői őt is meggyőzik.

Folytatása következik!...

NYÁR - A megközelíthetetlen Rák, A magabiztos Oroszlán, Egy Szűz lány kezének érintése

ŐSZ - A Mérleg hihetetlen érzékenysége, Titkok feltárása a Skorpióval, a Szabadság szerető utazó Nyilas

Tél - Mit iszik a Bak? Mit önt ki a Vízöntő? Miben úsznak a Halak? 

A bejegyzés trackback címe:

https://teaharmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr2012416439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása