Asztrotea 3. rész - Mérleg, Skorpió, Nyilas
2017. május 03. írta: TEAharmónia

Asztrotea 3. rész - Mérleg, Skorpió, Nyilas

Az ember egészsége ugyanúgy a természet törvényeitől függ, mint minden létezőnek ezen a földön. DE vajon tényleg így van? Vagy van valami felsőbbrendű hatalom, amibe az ember tartozik, netán földönkívüli? Évezredek óta létező tudományok, mint az asztrológia, szimbólumokkal próbálta megérteni a természet törvényeit és benne az embert. 

Hippokratész és Paracelsus kijelentette, hogy az orvos mit sem ér, ha nem ért az asztrológiához. De Miért? Érdekelt, hogy mi történt a természetben, mikor egy jegy született? Mi történik az anya szervezetében, amikor megszületik gyermeke? Milyen energiák tombolnak? Ennek megfelelően milyen betegségek fordulhatnak elő? 

ŐSZ - Mérleg, Skorpió, Nyilas

A nap lenyugvóban, az esszencia átalakulóban, a hamu és pernye szunnyad a földben, ásványként ébred újra, FÉM lesz. Még ébren, de már majdnem alszik. Ősz van, a kondér kiürült, a vezérlőben a VASTAGBÉL a gyomorból fogadja a tápanyagokat, felszívja a folyadékokat; amire szüksége van átalakítja, amire nincs félre rakja. De ha nem főtt meg az étel, fáradt lesz, nyákos és ködös, köhögős. Közben lélegzik a vas TÜDŐ, a főminiszter, a földtől átveszi az esszenciát és átalakítja, ásvány lesz. Az őszi nap melegéből még mély lélegzetet vesz, leviszi a mélybe és a felszín alatti kis patakokban eloszlatja, mozgásban tartja a táplálékból nyert létet. Táplálja, duzzasztja a forrásokat, s ha nem tudja, szomjas marad, keze lába remegni fog, fájós derékkal jajgat.

Az élethez oxigén kell. A tüdő időszaka jött el. A lélegzetvétellel és a táplálékból erőt nyer és ezt eloszlatja a szervezetben. A tüdő a bőrön keresztül segíti az immunrendszert, a bőrön keresztül párologtatja el a méreganyagokat, nedvesíti a bőrt. Egyre hidegebb van és a hideg összehúzza a bőr felszínét. Nem lesz szép rugalmas, hanem száradunk, mint a falevél. Összehúzza, nem párologtat, így a védekező rendszerünk csökken, a betolakodók könnyebben megtalálnak.

Ha a Tüdő munkája csökkentett üzemmódban van, kevesebb oxigén jut a szervezetbe, hajlamosak vagyunk a megfázásra. A tüdő a vízanyagcsere folyamatokban játszik szerepet. Nem bírja a szárazságot.

MÉRLEG (09.23.-10.23.) A Mérleg hihetetlen érzékenysége

A természet lelassul, aludni készül. Mielőtt elaludna még szép ruhába öltözik. Színes falevelekkel dicsekszik, elbűvöl kedvesen. Nyugodt harmónia jellemzi, fesztelen párbeszéd. Elköszön mindenkitől, elmondja mit tanult az élettől. A Mérleg számára fontos a kapcsolatok. Mindennel és mindenkivel kapcsolatba lép. A szervezetben a Tüdő (az őszi nap melegéből még mély lélegzetet vesz) a levegőből származó energiát a vérereken át eljuttatja mindenhova a szervezetben. A tüdő páros szerv, érrendszere is kettős. Saját vérellátását biztosítja, illetve a gázcserében van szerepe.

Betegségei – anyagcsere, bőr érzékenysége és elváltozásai (ekcéma, nedves bőrkiütések), döntésképtelenségből adódó idegrendszeri gyengeség (a központi idegrendszer hat a légzőközpontra), ágyékcsigolyák fájdalma, külső ivarszervek, vesepanaszok

Gyógynövények gyógyteái

  • apróbojtorján fertőtlenítésre, baktériumölésre
  • bodza a nedvesség pótlására
  • hársfa a hűvös érzetnek egy kis hőt kölcsönöz
  • kakukkfű a légzési nehézségek könnyítésére
  • bazsalikom erősítésre

oolong_rozsaja1_kicsi.jpg

Élvezeti teája - A Mérleg az ellentétek kiegyensúlyozottságát szimbolizálja. Asztalán az oolong tea gőzölög. Fontos számára a külső megerősítés. Az igen és a nem között képtelen dönteni. Az oolong tea se nem zöld tea, se nem fekete. Valahol a kettő között megáll félúton, hogy az egyik legfinomabb teaitala legyen a világnak.

SKORPIÓ (10.24-11.22.) Titkok feltárása a Skorpióval

A nedvkeringés lelassul. A színes falevelek barnára váltanak, lehullanak. A Skorpió Víz jegy. Ebben az időszakban szerepet kap a Víz, leginkább annak hiánya. A Tüdő szerepet játszik a szervezet vízháztartásában. A verejték révén kiválasztja a testnedveket és továbbítja a vesének. Ősszel nehezített a dolga, mert hűl a levegő, az élet lassul. A Nap energiája gyengül, a lassul, egyre nehezebb a folyadéktereket megmozgatni. Az élethez víz kell és egyre kevesebb van. A Skorpió mindenre képes, hogy az életet megőrizze, pedig tudja, hogy el fogja veszíteni. Korán sötétedik, hajlamosak vagyunk a dolgokat sötétebben látni. Szomorúak vagyunk és hatalmába kerít minket a félelem.

Betegségei – olyan betegségek, ahol a víz fontos szerepet játszik, hiánya problémát okoz. szív- és vérkeringés, nemiszervek, hólyagzáró izmok, vese betegségek, fejfájásra való hajlam, vastagbél kivezető szakasza. A vastagbél felszívja a folyadékokat és kiválasztja a salakanyagokat. Aranyér

Gyógynövények gyógyteái

  • csalán a vastagbél nyálkahártyájának karbantartására
  • körömvirág a vastagbél gyulladásainak elkerülésére
  • galagonya a keringés működtetésére
  • rozmaring a vese működésének fokozására
  • vöröshagyma, h még tudjon keringeni a vér és ne meszesedjen az ér
  • bazsalikom, h a vese ne gyulladjon be, mert alig kap vizet
  • bodza, hárs, amik egy kicsit felmelegítenek

Élvezeti teája - A Skorpiót vonzzák a rejtélyek, minden titkot fel akar tárni, ő maga azonban nem adja ki könnyen titkait. Hozzuk teáját Kínából, ahol féltve őrizték a titkot ezer éveken át. Érzéki, csábító típus, a szerelemben is érvényesül energiája. Kínai zöld tea jázmin virágokkal. Mondják, a tea előnyös hatással van a szerelmi életre. Jázmin a szerelmes éjszakák illata.

skorpio.JPG

NYILAS (11.23.-12.21.) A szabadság szerető utazó

A természet elcsendesedik, a falevelek lehullottak, a fák nedvkeringése leállt. Az Őszből lassan átsétálunk a télbe. Átalakul a természet. A csípős hidegben még egy mély sóhajtást sem lehet tenni, legfeljebb szipogni.  Az utolsó tüdőhólyagodban is érzed a hideget. Ha a tüdő munkája akadályoztatva van a hideg szél által és nem tud megfelelő minőségű/mennyiségű oxigént elküldeni a veséig, akkor kialakulhatnak olyan betegségek, mint a megfázás/influenza, szomjazol a levegőre, kevés lesz a vizelet, vese betegségek jönnek.

Az oxigén szabad áramlása akadályoztatva van. Pedig ő áramolni, utazni szeretne, az oxigént mindenhova eljuttatni akadályok nélkül, függetlenül, mert a léthez nélkülözhetetlen.

Betegségei – a Nap energiája fentről lefelé áramlik, ereje egyre gyengébb. Ebben az időszakban a felső lábszárhoz ér. Reuma, köszvény, csípő problémák, felső lábszár, égési sérülések, ideges zavarok, tüdőgyengeség, hurutok, asztmatikus és allergiás problémák (mert száraz belülről minden)

Gyógynövények gyógyteái

  • apróbojtorján ha a világ túl zajos
  • édesgyökér, ha a tüdő túl bajos
  • bodza, ha éget a vágy
  • rozmaring, ha a reuma és köszvény kínoz
  • gyömbér, hárs, amik egy kicsit felmelegítenek

igazi_arab_ejszaka.jpg

Élvezeti teája - Szabadságszerető, rendkívül erős benne a függetlenségi vágy. Szeret utazni, vonzzák a nagy távlatok, az idegen kultúrák. Csészéjébe helyezzük Kína nagy becsen tartott egyensúlyt teremtő sencha (zöld) teáját India fekete teájával, mely ízében őriz oly sok küzdelmet a dzsungellel, annak veszélyes állataival, a trópusi betegségekkel, mire gyökeret eresztett és a legjobbak közé került. Ribizli, papaya darabok, rózsaszirom, mályva virág, napraforgó szirom és a végeredmény máris egy újabb kultúra. Sohasem véleményt alkot, hanem ítéletet. Hát lássuk, mit mond? Méltóságán aluli dolgokkal nem foglalkozik, önmagával szemben is maximalista.

Előző részek

Tavasz - Mivel oltja tüzét a Kos?, A Bika életöröme, Az Ikrek szellemessége

Nyár - A megközelíthetetlen Rák, A magabiztos Oroszlán, Egy Szűz lány kezének érintése

Folytatása következik...

Tél - Mit iszik a Bak? Mit önt ki a Vízöntő? Miben úsznak a Halak? 

A bejegyzés trackback címe:

https://teaharmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr1612476857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása