Katáng világ
2017. június 25. írta: TEAharmónia

Katáng világ

Az anyaság virága - Készíts belőle virágcseppet!

Virít itt a katángkóró. Ez a gyönyörűség úton-útfélen, mezőkön, parlagokon szanaszét növekszik, elmegyünk mellette, pedig micsoda kincs. Gyökere és a virága jelenti értékét. Étvágyjavító, emésztés serkentő, segíti a máj méregtelenítését, hogy egy-kettőt említsek. Régen gyökeréből készítették a cikória kávét. Nyersen főleg ásványi anyagokat pótol (Fe, P, Ca, Mg) és roboráló hatása van. Jégkockába zárva szemet gyönyörködtetve, hűsítve erősíti lelkünket. Próbáld ki Te is!

katangkoro_viragok_9.JPG

Készíts jégbezárt virágokat és egy finom zöldteát. Mielőtt lefagyasztod a virágokat, rakd lehetőleg forrásvízbe, hogy életre keljenek, mert hamar elájulnak szedés után. Tedd ki a napra és napoztasd őket órákig. Máris kész a saját készítésű Bach-virágesszenciád. A vízben magukhoz térnek és a virágok rezgését, információit a víz átveszi, jégbe zárva megőrzi tulajdonságait fogyasztásig. A víz mindenre reagál, ami vele történik, reagál az emberi gondolatokra, érzelem nélkül megőriz minden információt, legyen az jó vagy rossz, ezért szeretettel készítsd a teákat. Stílusosan a kék virágokhoz válassz kék kandiszcukrot, ami nagyon szépen mutat és elegáns a pohárban.

7.jpg

A zöld tea helyett készíthetsz természetesen más teát is. Legyen az gyümölcstea, fekete tea, rooibos tea, mate tea, limonádé, gyógytea, koktél. Bármi, amibe jégkocka mehet.

A katángkóró a Bach-virágesszenciák egyike. Azoknak érdemes használni, akik - ha bemerik vallani -, feltételhez kötik a szeretetüket. Túlontúl óvják, védik szeretteiket, gondoskodni akarnak úton útfélen és mindig mindent valahogy jobb lenne úgy csinálni, ahogy ő gondolja. Tyúkanyó módjára maga köré gyűjti a számára fontos embereket, de ez már néha sok, amit ő követel. A katángkóró az anyaság virága, de nem csak az anya gyermek kapcsolatra vonatkozik. Segít másoknak, mindig számíthatsz rá, de csak úgy, ahogy ő akarja és elvárja, hogy ezért felnézzenek rá, dicsérjék.

Bach: „Úgy érzed, ahelyett, hogy sokaknak segítenél, egyesek annyira beléd kapaszkodnak, hogy beszűkülnek a lehetőségeid és nem tudsz annyit adni, amennyit szeretnél? … A gabonaföldek gyönyörű kék katángja hozzásegít majd a szabadsághoz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teaharmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr312620299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása