Asztrotea 4. rész - Bak, Vízöntő, Halak
2017. augusztus 08. írta: TEAharmónia

Asztrotea 4. rész - Bak, Vízöntő, Halak

Az ember egészsége ugyanúgy a természet törvényeitől függ, mint minden létezőnek ezen a földön. DE vajon tényleg így van? Vagy van valami felsőbbrendű hatalom, amibe az ember tartozik, netán földönkívüli? Évezredek óta létező tudományok, mint az asztrológia, szimbólumokkal próbálta megérteni a természet törvényeit és benne az embert. 

Hippokratész és Paracelsus kijelentette, hogy az orvos mit sem ér, ha nem ért az asztrológiához. De Miért? Érdekelt, hogy mi történt a természetben, mikor egy jegy született? Mi történik az anya szervezetében, amikor megszületik gyermeke? Milyen energiák tombolnak? Ennek megfelelően milyen betegségek fordulhatnak elő? 

TÉL - Bak, Vízöntő, Halak

Jön a tél, az élet csendben van, alszik és megpihen. A háttérben a fémeken keresztül megtisztul a folyadékok útja és ásványokban gazdag bővizű patakként bukkan fel újra, hogy tavasszal a fának életet adjon. Télen minden élő elrejtőzik. A víz megfagyott, az erő szunnyad, a természet pihen, erőt gyűjt. A nappalok rövidek, az éjszakák hosszúak, csend van, nincs mozgás. Kerüljük a hideget, melegben tartózkodunk. Megőrizzük az élet melegét, ami elbújt valahol bennünk egy sarokban.

A VESE a test legfontosabb energiatárolója. Szerepe van a vízanyagcserében. Télen a vesékre nagyobb feladat hárul, mint bármi máskor. Többet jársz pisilni, pedig kevesebbet iszol. A vesék jó működése hatással van a csontokra. A Vese a szervezet mosógépe. Működése kihat minden belső szerv működésére.  A VESE csendben tisztít. A tartomány mandarinjának (húgyhólyag) segítségével a szennyvizet kiüríti. Minden szervnek alfája és omegája. Nélküle semmi nem létezik. Víz nélkül nincs élet, nincs növekedés, nincs szaporodás, nincs akarat. A Vese feladata a vérkeringés szabályozása, a Kalcium-szint beállítása D-vitamin előállításával, hogy elősegítse a csontképzést, csakhogy télen alig van Nap.

BAK (12.22.-01.20.) Mit iszik a Bak?

A téli napforduló, a tél kezdete. A természet pihen, erőt gyűjt, leállt a fák nedvkeringése. A Bak visszahúzódik. Minden merev, halott, megállt. A Bak nem szereti a változásokat. Fagyosak az éjszakák, hidegek a nappalok, inkább egyedül marad és fokról fokra halad. Céltudatos. Nem talál élelmet, meg kell küzdenie mindennel, ezért a fölösleges köröket nem szereti.

Betegségeitérd, csontrendszer, megfázások, meghűlések, szellemi és testi túlerőltetés, ízületek, hallószervek betegségei, reuma, köszvény, vesekövek

Gyógynövények gyógyteái

  • bíborkasvirág az immunrendszer erősítésére
  • citromfű a szellemi túlerőltetésre
  • fekete nadálytő a csonttörésekre, gyulladásokra
  • apróbojtorján a baktériumok elpusztítására
  • mezei zsurló a húgysav ürítésére

Élvezeti teája - Mindkét lábbal a földön áll. Céltudatos, határozott. Amikor szól higgadt, amikor cselekszik, átgondolt, amikor dönt megfontolt. Végtelenül megbízható és a végletekig terhelhető. A kínai Gunpowder apróra sodort, gömb alakú zöld tea. Kikezdhetetlen, kevésbé érzékeny a sérülésekre, a legtöbbet őriz meg a tea ízéből. Segít ébren maradni, ezért nagy segítség lehet a Bak munkabírásában.

china_gunpowder.jpg

VÍZÖNTŐ (01.21.-02.20.) Mit önt ki a Vízöntő?

A nappalok hosszabbodnak, egyre több a fény. A természet még dermedten pihen, erőt gyűjt, a téli álom a legteljesebb. Még sok hó fedi a növényeket, téli álmukban ebből táplálkoznak, gyűjtik a nedvességet. Mozdulatlan minden. Az asztrológia levegő jegynek nevezi, az pedig a könnyed mozgás. Itt a farsang, áll a bál, megakarja váltani a világot. De télen ez nem megy neki. Az életenergia körforgása blokkolva van, vérkeringési probléma. Ásványi anyagok hiánya. Hiányzik a só az élet levéből, túlfeszíti magát és görcsös.

Betegségei – lábszár problémák (ásványi sók hiánya – vese/só), boka, idegrendszer, szellemi és testi túlerőltetés, csontrendszer, ízületek, fogak, hallószervek betegségei, keringési problémák, ritmuszavar

Gyógynövények gyógyteái

  • kék búzavirág az egészség megőrzésére
  • orbáncfű a vizelet meghajtására
  • kökény, aranyvessző, csalán, nyírfa a vese simogatására
  • levendula a nyugalom fürdőjébe
  • citromfű, hogy remekül meghallja a dolgokat
  • macskagyökér a feszült érzésekre
  • mezei zsurló az ásványi anyagok pótlására, az egészséges csontokért

Élvezeti teája - A legfontosabb dolog számára a függetlenség, a szabadság, a barátok. A vízöntő nem ragaszkodik semmihez, nem kötik szabályok, nem befolyásolják konvenciók. Teája legyen a gyümölcsteák királyi palotája. Legyen benne hibiszkusz, papaya, áfonya, ribizli, bodza, málna, eper… kiismerhetetlen, mint e jegy szülötte. Kiváló minőségű gyümölcsökből létrehozott mélybordó, testes, nagyon ízletes.

palais_royal_logo.jpg

HALAK (02.21.-03.20.) Miben úsznak a Halak?

A Halak jegyében még hideg van, de a természet már ébredezni akar. Érezhető, hogy a dermedt csendben lassan megindul az élet és fickándozni kezd. Még a víz is kimozdul fagyos állapotából. A tavaszelő időszaka ez. A víz uralkodik a természetben és ezen a jegyen is. Egyúttal a Vese működése fontos még mindig a folyadékháztartás kapcsán. A természetben ez a böjt időszaka. A szervezetben az immunrendszernek saját keringése van, ez a nyirokkeringés. A téli időszak a maga fagyos hangulatával korlátoz mindent, ami menne, lábak nélkül siklana, csak úszna és haladna, de nem tud. Van lába, de nem tud menni. A Vese páros szerv. A Halak két egymás felé forduló halacska. Ez azt is szimbolizálja, hogy a Halak már tudja, hogy csak egységben működhet minden. Egyedül nem megy. Az igenhez kell a nem. A nő mellé a férfi. A fényhez a sötétség.

Betegségei – meghűlés, nyálkás, vizenyős hurutok, főként a tüdő és a mellkas területén, életnedvek felszívódási zavarai, gyomorgyengeség, bélműködési zavarok, idegrendszeri problémák, nyirokrendszer, lábfej, talp (a mozgásba lendülés, az állóképesség, önállóság)

Gyógynövények gyógyteái:

  • apróbojtorján a nehezen gyógyuló lelki sebekre
  • fekete bodza, ha elakad a lélegzete
  • gyermekláncfű étvágyjavító emésztésre
  • orvosi zsálya az idegekre
  • csipkebogyó vitaminforrása a vesének
  • kamilla gyomorgörcs nyugtatására
  • orvosi tüdőfű hurutok oldására

Élvezeti teája - Nagyon erős benne az érzelem. A Halak áldozatkész, együtt érző karakter. A Green Maharani tea a kedvencévé válhat. Maharani – a maharadzsa felesége, de költői kifejezésként is használják Indiában. Egyet jelent a szeretett lénnyel, aki édes a szívnek és szívünkbe zárunk. Zöld tea, fekete tea, papaya darabok és sáfrány.

green_maharani.JPG

Előző részek:

Tavasz - Mivel oltja tüzét a Kos? A Bika életöröme. Az Ikrek szellemessége

Nyár - A megközelíthetetlen Rák. A magabiztos Oroszlán. Egy Szűz lány kezének érintése.

Ősz - A Mérleg hihetetlen érzékenysége. Titkok feltárása a Skorpióval. Nyilas, a szabadság szerető utazó.

A bejegyzés trackback címe:

https://teaharmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr5712728084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása