Az örök élet elixírje a tea
2017. szeptember 19. írta: TEAharmónia

Az örök élet elixírje a tea

Alkímia

Kutatások igazolják, hogy azok az emberek, akik rendszeresen isznak teát kisebb valószínűséggel szenvednek csontritkulásban, rák és a szív- és érrendszeri betegségekben, mint azok, akik soha, vagy csak ritkán isznak teát. Ezt tette világossá számos epidemiológiai  vizsgálat. Bebizonyosodott, hogy molekuláris kölcsönhatások vannak bizonyos tea összetevők és az emberi DNS között, amely felelős lehet a tea pozitív hatásáért. Ez az egészségjavító tényező elsősorban a két legfontosabb teaösszetevőnek tudható be. A polifenolokon belül a Katechinek (az összes polifenol 60-80 %-a) csoportjába tartozó  Epigallokatechin 3 gallat és a teaflavin, melyek legnagyobb mennyiségben  a teában (camellia sinensis) fordulnak elő. Ízük kellemetlen, fanyar és keserű, különösen gyakran alkotnak kötést fehérjékkel (szájszárazság) és telomerekkel. 

A telomerek a DNS-szál két végén található rövid, többszörösen ismétlődő szakasz, mely a kromoszómát alkotja. Minél hosszabb a telomer szakasz, annál több osztódásra képes a sejt anélkül, hogy génkészlete sérülne. Ha a telomerek rövidülését megakadályozzuk (ill. visszapótoljuk a hiányzó részt), a sejtek élettartama elméletileg végtelenre nő, a szervezet halhatatlanná válik (legalábbis az öregedésből adódó elhalálozás odázható el). (Wikipédia)

drink tea and live to a ripe old age

In vitro kísérletek alapján a tea, fogyasztása révén mintegy 20 %-kal növelte a várható élettartamot. 

drinking_tea.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://teaharmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr912879072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása