ASZTROTEA
2017. április 07. írta: TEAharmónia

ASZTROTEA

Egy régi kínai bölcs azt mondta, hogy a bölcs emberek nem saját betegségeiket kezelik, hanem arról gondoskodnak, hogy betegségek meg se jelenjenek. Nem az önnön felfordulásaikban igyekeznek rendet tenni, hanem arról gondoskodnak, hogy fölfordulás be se következzék.

Ez pedig azt jelenti, hogy ismered önmagad, és tudod, hogy úgy vagy tökéletes, ahogy vagy. Senki sem jobb vagy rosszabb, csak más.

Mint oly sok, évezredek óta létező „tudomány”, szimbólumokkal, megfigyelésekkel próbálta megérteni a természet törvényeit és benne az embert. Így az asztrológia, a magyar népi gyógyászat, a tibeti gyógyászat, az ayurvéda, a hagyományos kínai orvoslás…stb…

zodiak.jpgParacelsus kijelentette, hogy az orvos mit sem ér, ha nem ért az asztrológiához. De miért?

Az ember része a természetnek. Egészsége ugyanúgy a természet törvényeitől függ, mint minden létezőnek ezen a földön. Érdekelt, vajon tényleg így van-e, vagy van valami felsőbbrendű hatalom, amibe az ember tartozik, netán földönkívüli? Rövid ideig tanultam asztrológiát, jelenleg a hagyományos kínai orvoslással foglalkozok, fitoterápiával, ezért vettem a bátorságot és a két természeti megközelítésben igyekeztem megkeresni az embert, hogy a tőlem segítséget kérőt a legjobban megértsem, számára a legmegfelelőbb teákból állítsak össze keveréket. Érdekelt például, hogy a Kos miért tüzes és miért megy fejjel a falnak? Miért hajtja a cél elérése? Miért lehet problémája a mozgásszervi betegséggel? Mi történt a természetben, mikor ő született? Mi történik a szervezetben tavasszal? Milyen energiák tombolnak? Milyen teát igyon? Egy makacs BIKA vagyok, akinek fontos a hite, mert ha nem hiszem, képtelen vagyok elhitetni veled. Hinni pedig akkor hiszek, ha utánajártam, megnéztem és ha érdekel milyen összefüggéseket találtam, gyere tarts velem!

five-elements-copy11.png

Az emberi szervezetben a MÁJ a tábornok, „raktározza” a vért. Döntéshozójával (epehólyag) egyetértve, amikor kell kibocsátja, hogy lépni tudjon egyet előre. Legyen ő a tavaszi FA. Ahhoz, hogy a SZÍV jól tudjon dobogni, érted lángolni, nyáron TŰZben égni, uralkodni az érzelmeken, a májnak elegendő vért kell kibocsájtania, meg kell „locsolni a fát, s ha megnőtt tűzre rakni”. Ha ezt nem tudja megtenni, a Szív dobog, de csak üresen és gyengén, próbálna lánggal égni, mint régen szenvedéllyel, de már emlékei is halványulnak. A tűz melegénél elégett fa a FÖLDet melegíti. A földi fazék, a GYOMOR, amiben a táplálék fő. A hombár igazgatója a LÉP. Az indián nyár tüze nélkül nem lehet bográcsolni, az ételekből esszenciát készíteni, társaságban jót nevetni. A tűzre fát kell tenni, az ételt megfőzni, naplementénél megpihenni. Ha nincs elegendő meleg a fazék alatt, a kaja nem fő meg, puffad a has, rágós a falat. A nap lenyugvóban, az esszencia átalakulóban, a hamu és pernye szunnyad a földben, ásványként ébred újra, FÉM lesz. Még ébren, de már majdnem alszik. Ősz van, a kondér kiürült, a vezérlőben a VASTAGBÉL a gyomorból fogadja a tápanyagokat, felszívja a folyadékokat; amire szüksége van átalakítja, amire nincs félre rakja. De ha nem főtt meg az étel, fáradt lesz, nyákos és ködös, köhögős. Közben lélegzik a vas TÜDŐ, a főminiszter, a földtől átveszi az esszenciát és átalakítja (ásványok). Az őszi nap melegéből még mély lélegzetet vesz, leviszi a mélybe és a felszín alatti kis patakokban eloszlatja, mozgásban tartja a táplálékból nyert létet. Táplálja, duzzasztja a forrásokat, s ha nem tudja, szomjas marad, keze lába remegni fog, fájós derékkal jajgat. Jön a tél, az élet csendben van, alszik és megpihen. A háttérben, ott mélyen legbelül a „fémeken” keresztül megtisztul a folyadékok útja és ásványokban gazdag bővizű patakként bukkan fel újra, hogy tavasszal a fának életet adjon. Se többet, se kevesebbet, a lényeget, hogy mire ébred a természet, tiszta legyen.  A szervezet mosógépe, melynek sok VÍZ-re van szüksége, a VESE, mely csendben tisztít. A tartomány mandarinjának (húgyhólyag) segítségével a szennyvizet kiüríti. Minden szervnek alfája és omegája. Nélküle semmi nem létezik. Víz nélkül nincs élet, nincs növekedés, nincs szaporodás, nincs akarat. Ha a víz nem locsolja a fát, ha a mosógépben nincs elegendő tiszta víz, a tavaszi szél zúgni fog, szédülni és remegni. A tavaszi szélnek könnyedség kell, hogy lobogjon a haj, az ősenergia életösztöne új erőre kap. S ha megszületik az élet, a fa növekedni kezd és forog minden körbe. Senki nem morog, mindenki boldog, nincs aggódás, se szomorúság és nincs félelem, fájós derék, gyenge térdek.

dsc_0015_1.jpg

Figyeljük a természetet, ismerjük meg szavát, ismerd meg önmagad és láss tökéletest, aki úgy  jó, ahogy van. Gyengeségekkel, erősségekkel, egyedüli és megismételhetetlen. Fogadd el és ennek megfelelően élj! Figyelj a gyengeségeidre és használd az erősségeidet!

Gyere velem, mutatok egy utat és ismerd meg a tökéleTEst!

TAVASZ

Szeretnéd tudni mivel oltja tüzét a KOS…? Szeretnél tudni a BIKA életöröméről… ? Szeretnéd ismerni az IKREK szellemességét…?

Hamarosan jelentkezek! Várj reám s én megjövök…, hogyha vársz nagyon! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://teaharmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr6212407641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása