Szemvigasztaló Euphrasia
2017. július 11. írta: TEAharmónia

Szemvigasztaló Euphrasia

Tegnap Bükkszentkereszten jártam és elmentem megnézni, hogy áll az orbáncfű. Sehogy. Viszont a szemvidító annál inkább pompázott. Máskor úgy kell keresgélni a fű között, hogy a kis virágocskákat észrevegyük. Biztos ezért vidítja a szemet, mert ha megtalálod véletlen, örülni fogsz, jé megleltem. 

szemvigasztalo.jpgOrvosi szemvidítófű - Szemvigasztaló 

Most rengeteg volt, örömömben szedtem is egy csokorra valót. Picike, nagyon picike növény, alig egy arasznyi a magassága. Icinyke virága Hüvelyk Panna meséjébe illene és mint a mesében, szép leányok tekintete odaadóbb és csábítóbb lesz.

szemvidito.jpgCsábító tekintet, ha nincs rajta szemüveg. 

A neve is jelzi alkalmazását. Szemvidító. Szemvigasztaló. Latinul Euphrasia officinalis, orvosi szemvidítófű. Euphrasia annyit jelent: öröm. Latin elnevezése utal arra, hogy a szemre gyakorolt jótékony hatásával jó érzést kelt.

Látásjavító teakeverékekben, szembetegségeknél (kötőhártyagyulladás) borogatásként használhatjuk vagy ha túl sokat facebook-ozol és a szemed már káprázik a sok hülyeségtől, akkor egy kis szurokfűvel az idegeidet csillapíthatod, vérnyomásodat csökkentheted, ha megiszod.

szemviditofu.jpgEuphrasia Officinalis - öröm, örül, örvendezik

Fotók: saját

A bejegyzés trackback címe:

https://teaharmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr4812656541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása