A TERMÉSZET SZEXUÁLIS KISUGÁRZÁSA a tavasz
2017. március 28. írta: TEAharmónia

A TERMÉSZET SZEXUÁLIS KISUGÁRZÁSA a tavasz

Tavasszal minden élénk, új élet kezdődik, minden tele van energiával, robbanásra kész a természet. Szeretkezni készül. Bárhova nézel, mindenhol az élet megnyilvánulásait látod. Bimbóznak a fák, kikel a mag, hamarosan virágba borul minden, a természet el kezdi szexuális vágyait kiélni. Olyan csodálatos! Süt a nap, melegszik az idő, hamarosan üde zöld lesz a világ, veszi a bátorságot és élni mer. Megvívja az élet harcait, élvezi az életet, szép ruhába öltözik és várja, hogy megtermékenyüljön. Ébredezik és amit akar, azt eléri. Csodálatos arca szeretetet ad és hagyja, hogy gyönyörködj benne. Ösztönös szexualitása sugárzik. Szinte részese vagy a természet intimitásának.

tavasz2.jpg

Mégis ebben a csodálatos életszakaszba az ember nem találja magát. Vagy legalábbis sokan nem tudnak részese lenni.  Félnek minden élettel teli megnyilvánulástól, elutasítják az élet rezdülését. A tavasz nem az élet élvezetét jelenti, hanem harcot az élettel. Ők azok, akik ilyen olyan okból kifolyólag allergiásak a tavaszra, a fák, virágok szexuális násztáncára.

tavasz.jpg

A szénanátha lehet pszichoszomatikus betegség és lehet a környezetszennyezés „terméke”.

Pszichoszomatikus betegségként általában gyermekkorból hozza magával az ember, mert

  • Pusztán jóindulatból úgy mutatták meg neki: „Nézd csak, virág! Hapci virág.” és már tüsszentettek is, hogy bemutassák mit kell csinálni, ha meglátunk egy virágot. Kódolva lett, programozva az allergia.
  • A gyermek túlzott féltése. A hosszú, hideg tél után a gyermek végre kiszabadulhat a szabadba, megvalósíthatja önmagát, de nem teheti. Ne tedd ezt, ne tedd azt, ne koszold össze magad, ne tedd meg azt az első lépést, ne…, ne…, ne…. Nem tudja kiélni vágyait, nem kap életteret és nem tudja az akaratát érvényesíteni. A szülő részéről ez csupa jóindulat, félteni, óvni szeretné gyermekét, de ennek ára van.
  • A gyerek immunrendszerét erősítik, beleavatkoznak egy fejlődésben lévő szervezetbe. Márpedig, ha ezt úgy teszik, hogy a széltől is óvják, akkor a szervezet mielőtt kifejleszthette volna immunrendszerét, máris ellustul és nem hajlandó megtanulni, hogyan kell működni. Minek erőlködjön, ha kívülről úgyis megtámogatják? Nem alakul ki a védettség, kialakul az allergia.

De van, hogy

  • a levegőben lévő égéstermékek, koromszemcsék hozzátapadnak a könnyen szálló virágporhoz, belecsimpaszkodnak és bekerülnek a légutakba.
  • eleve szennyezett légkörbe születnek a gyermekek, nem tud kialakulni a védelem, légúti problémákkal küzdenek felnőtt életükben.
  • Legyengült immunrendszer okoz allergiát.

… és még sorolhatnánk mi minden…

Mit lehet tenni mégis? Milyen alternatív megoldások lehetnek, hogy kevesebb gyógyszerre legyen szükség, vagy egyáltalán ne kelljen? A tüneteket mivel lehet enyhíteni?

Első lépés a szervezet méregtelenítése. A vastagbél megtisztítása. Gyulladáscsökkentés, sejtújjáépítés, immunrendszer erősítés

KÉN – Sejtépítő, porcvédő (máriatövis, szeder, fokhagyma, kajszibarack), a méregtelenítésben nagyon fontos. Fertőző betegségek megjelenésénél van nagy szerepe a szervezet védekezésében. Esszenciális aminosavak építőköve. Kénes víz,marhahús, bab, karalábé, tojás, mandula, rozs, árpa, hántatlan rizs, hagyma, fokhagyma, aszalt őszibarack, kelkáposzta, retek, brokkoli, mogyoró, uborka, füge, sárgarépa, datolya

A szerves kén könyörtelenül kitisztítja a véráramunkat, képes az allergiákat rövid időn belül megszüntetni. Ezt úgy éri el, hogy a sejtfalakat rugalmassá, áteresztővé teszi, így képes a „mosáshoz” használt folyadékot beengedni és a szennyvizet elengedni. 12 óránként tart egy nagy „mosást” és ha sikerül elérnünk, hogy a sejtfalak rugalmasak legyenek, akkor az allergia is meg fog szűnni.

VIRÁGPOR: hasonlót a hasonlóval, de mégsem. A méhecskék a nehéz pollent gyűjtik, az emberek a könnyű virágporra allergiásak. Összetételében más a két virágpor. Amennyiben nem allergiás rá az ember, akkor novembertől a pollenszezonig lépésenként bevezetve a szervezetbe a virágport, el lehet kerülni az allergiát,  de legalábbis a tüneteket lehet enyhíteni, kevesebb gyógyszerre lehet szükség. Ahhoz, hogy megtudd allergiás vagy-e a virágporra, mindössze annyit kell tenned, hogy a csuklódra teszel egy pici vizet, elmorzsolsz rajta egy virágport és ha 24 óra elteltével sincs pirosodás, akkor megcsinálhatod a virágpor kúrát. 1. nap 1 szem reggel, 2. nap 1 szem reggel, 1 szem délben, 3. nap 1 szem reggel, 1 délben, 1 este. 4. nap 2 szem reggel, 1 délben, 1 este, 5. nap 2 reggel, 2 délben, 1 este. 6. nap 2 reggel, 2 délben, 2 este, 7. nap 3 reggel, 2 délben, 2 este és így tovább fokozatosan emelve az adagot. Vagy 1 hétig mindennap megeszel 1 szemet naponta. A második héten már két szemet eszel meg naponta, a 3. héten 3 szemet eszel meg naponta… és így tovább…. a szezonig. Ennyi idő alatt a szervezet megszokja a virágpor jelenlétét és nem leszel allergiás.

KAPTÁRLEVEGŐ: Szintén érdemes elkezdeni már szezon előtt pár hónappal. Mielőtt befekszik egy allergiás ember a „kaptár”-ba, célszerű apiterapeuta tanácsát kérni. A propolisz, viasz, méz illóolajait az ember beszívja a méhecskeszárnyak rezegtetése által. A kaptár levegőjével kezelhetünk Depressziót, asztmát, hiperaktivitást, szívproblémát, magasvérnyomást, cukorbetegséget, álmatlanságot. Kezdetben 10’ teljes nyugalomban, csak a méhek zümmögését hallani, zene sincs. A kezelésmax. 1 órára feltornázható.

FÜLGYERTYA – Jó hatással van a fül, az arc- és a melléküregek problémáira, így nátha, allergiás panaszok, stressz, fejfájás, megzavart lelkiállapot, meggyengült védelmi rendszer.

AKUPRESSZÚRA - A szénanátha fő szezonjában, a virágzás idején naponta háromszor.

  • Speciális pont – enyhén öt percig fotó!
  • Illatmester Vab20 (enyhén 5-10 percig) és a
  • völgymeredély Vab4 (középerősen 5-10 percig) harmonizáló, vérkeringést javító és nyálkahártya duzzanatot csökkentő hatású.
  • Magtár – különösen szénanátha esetén középerősen 5-10 percig
  • Gy36
  • Fülcsúcs – allergiapont és
  • Shen Men

tavaszaku.jpg

ÉTREND az immunrendszer erősítésére: Koriander, petrezselyem, feketeretek leve segíti a máj méregtelenítő funkcióját– felszeletelt fekete retek meghintve kandis cukorral.  Torma mézzel elkeverve. Galagonya tea, rozmaring, citromfű. Bio zöldség, gyümölcs, teljes őrlésű gabonamagvak, hús mellőzése szezonban. Mellőzzük a tejet, tejterméket, édességet.

TEA

  • Szabó Gyuri bácsi ajánlja a Martilapu, útifű, fehér pemetefű, kígyószisz, ezerjófű, ökörfarkkóró. Allergia elleni teakeverékében fürtös menta, kakukkfű, lándzsás útifű található.
  • Vértisztítás: csalán, gyermekláncfű, mezei zsurló, medvehagyma, nyírfalevél, málnalevél, bodza, csipkebogyó, fekete ribizli levele. 1 tk/2,5 dl 100 fokos víz, 10 perc áztatás és 4 héten keresztül.

(A csalán feloldja és távozásra szólítja fel az anyagcseréből származó salakanyagot. Nagyon sok vitamin és ásványi anyag található benne, ugyanakkor erőteljes vizelethajtó, ezért sokáig nem szabad használni, mert mindent kimos. Azt szoktam mondani, hogy BUCKA vitaminjai vannak. A kvercetin nevű flavonoidja megakadályozza a hisztamin képződését, mely az allergiás tünetekért felel. Érdemes már novemberben elkezdeni fogyasztását, ahogy a virágpornál, és egészen addig inni, amíg eljön a pollenszezon.)

 VITAMINOK:

  • C-vitamin
  • D-vitamin támogatás, hogy a túlérzékenységi reakcióra a Kalcium aktivizálja a szervezetet védő falósejtek működését. Kalcium megtalálható az alábbiakban: dió, bab, méz, mák, cékla, retek, brokkoli. D-vitamint pedig krém formájában a bőrön keresztül felszívódva fejti ki legjobban hatását, melyek kereskedelmi forgalomban megtalálhatók.

ORRÖBLÍTÉS: mezei zsurló főzete, tengeri sós vizesoldat, propolisz tinktúra hígítva. Inhalálás kamilla, levendula, gyömbér, mirha, szegfűszeg, teafa, citromfű.

SZEMBOROGATÁS: kamilla és/vagy cickafark teával

SZOPTATÁS: a lehető legtovább, mert kimutatták, hogy azok a gyerekek, akik alig vagy egyáltalán nem jutottak anyatejhez, azok nagyobb valószínűséggel lettek későbbi életkorukban allergiásak. Akár étel, akár pollen allergia.

LÉGZÉSTERÁPIA. Minél többet szennyezetlen levegőn lenni.

ELME FELADATOK: Éld az életed! Légy boldog! Mozogj! Vívd meg az élet harcait, fogadd el kihívásait! Figyelj a környezetedre! Figyelj Önmagadra! Ha nem ismerjük fel magunkban a nagy dolgok kicsiny voltát, hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a másokban rejlő kicsiny dolgok nagyszerűségét. Adj és fogadj szeretetet! Tanulj meg szeretni! Valósítsd meg önmagadat! Tanuld meg elérni akaratodat! Hagyd, hogy gyermeked szabadon táncoljon, szabadon lélegezzen! Nem baj, ha egy kicsit piszkos lesz! Hagyd, hogy élje önmegvalósító vágyait, még akkor is, ha a hajad szála égnek mered!

A bejegyzés trackback címe:

https://teaharmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr6812376199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása