Asztrotea 2. rész - Rák, Oroszlán, Szűz
2017. április 26. írta: TEAharmónia

Asztrotea 2. rész - Rák, Oroszlán, Szűz

Az ember része a természetnek. Egészsége ugyanúgy a természet törvényeitől függ, mint minden létezőnek ezen a földön. DE vajon tényleg így van? Vagy van valami felsőbbrendű hatalom, amibe az ember tartozik, netán földönkívüli? Évezredek óta létező tudományok, mint az asztrológia, szimbólumokkal próbálta megérteni a természet törvényeit és benne az embert. 

Hippokratész és Paracelsus kijelentette, hogy az orvos mit sem ér, ha nem ért az asztrológiához. De Miért? Érdekelt, hogy mi történt a természetben, mikor egy jegy született? Mi történik az anya szervezetében, amikor megszületik gyermeke? Milyen energiák tombolnak? Ennek megfelelően milyen betegségek fordulhatnak elő? 

NYÁR - Rák, Oroszlán és a Szűz

Az élethez megfelelő hőmérséklet, napfény kell, energia, tűz. Az ég és föld erői kölcsönösen hatnak egymásra, a növények fejlődésnek indulnak, virágokat hoznak, gyümölcsöt termelnek. A megtermékenyült természet növekedik, kiteljesedik.

A fát rátettük a tűzre. Tavaszra Nyár következett. A Máj átadta energiáját a Szívnek. Ahhoz, hogy a SZÍV jól tudjon dobogni, érted lángolni, nyáron TŰZben égni, uralkodni az érzelmeken, a Májnak elegendő vért kell kibocsájtania, meg kell „locsolni a fát, s ha megnőtt tűzre rakni”. Ha ezt nem tudja megtenni, a Szív dobog, de csak üresen és gyengén, próbálna lánggal égni, mint régen szenvedéllyel, de már emlékei is halványulnak. A tűz energiája érvényesül. A lélek lakhelyén, örömünk és bánatunk lenyomata. Ha a testünket gyógyítani akarjuk, először a lelkünket kell gyógyítani. Ha gyógyítani akarjuk a lelkünket, erősíteni kell a szívünket. Nyár van, forróság, óriási energiamező, a Szívekben öröm és boldogság, a szeretni tudás. A Szív energiát ad, hogy a vér keringni tudjon, táplálja a testet, meghatározza a vérnyomást, a testhőmérsékletet.

1_kicsike.jpg

RÁK (06.22.-07.22.) A megközelíthetetlen Rák

A Rák időszakában a Nap a legmagasabban jár. Szárazság uralkodik. A Rák az asztrológia szerint Víz elemet képvisel, érzelmeket, szeretetet. Szükség van ilyenkor a vízre, locsolni kell, mert a tűz felperzselhet mindent, csökken a vizelet mennyisége, csökken a vese munkája, karcos lesz, a Rák a legsebezhetőbb karakter. Szeretetre vágyik és ezt a szeretetet kiprovokálja bármi áron. Te pedig azt hiszed, hogy kihasználod, pedig ő használ téged. De értsd meg, az életet életben kell tartani, meleg van, víz kell. Elősegíteni a vérkeringést, érett gyümölccsel támogatni a vesét.

Betegségei – emésztési problémákból adódóan - gyomorproblémák, étvágytalanság, epével és májjal kapcsolatos problémák, ezek a betegségek abból adódnak, hogy a Szív nem juttat elegendő vért az emésztéshez, ha nincs elég meleg, energia megfázásra való hajlam, ahol az egyensúly felborul, ott lelki gondok is vannak, idegrendszeri problémák, vérszegénység

Gyógynövények gyógyteái

  • apróbojtorján, ha igyekszik a vidámság álarca mögé bújtatni kínzó gondolatait
  • kamilla, hogy megeméssze az emészthetetlent
  • komló ideges gyomor- és bélpanaszok esetén
  • macskagyökér a nyugtalanságra
  • vasfű a keserű napokért, a vérszegénységért
  • fehér fűz a láz, a gyulladás csillapítására

Élvezeti teája

Egy durva szó keménnyé és megközelíthetetlenné teszi. Hozzá a dél-afrikai Rooibos teát választottam. Illatosan édes, mézes, különleges. Kék búzavirág és rózsa bele. A rózsa a szeretet és az odaadás virága. Vigasztalja a szívet.

rooibos_flower.jpg

OROSZLÁN (07.23.-08.22.) A magabiztos Oroszlán

Minden átmelegedett, látod a hőt a föld felett. A napsütés éget. A Nap fényére, melegére szükség van. Nélküle nincs élet! Körülötte kering minden. Felnézünk rá, Ő az Isten! Elnémulunk nagysága előtt. Bámulatba ejt. Gyönyörködünk keltében és nyugtában. A fák hozzák terméseiket. Érződik a Nap ereje, energiája. Minden építéshez energia kell. Ez az energia pedig a Napból érkezik. Közvetlenül vagy közvetve, de a napfény energiájából él minden élőlény. Ő az ÚrIsten! A magabiztos Oroszlán.

Betegségei – szív- és keringési zavarok, hátfájdalom, túlhajszoltság

Gyógynövények gyógyteái

  • aranyvessző a vizek megmozgatására, a keringési zavarok elhárítására
  • galagonya, h javítsa a szervek vérellátását
  • gyermekláncfű, hogy a vizet kihajtsa, de a káliumot megtartsa, máj simogató, hogy a szívet táplálni tudja
  • körömvirág, h a szívfrekvenciát csökkentse
  • orbáncfű a túlhajszoltság ellen
  • csalán, mert klorofill befogja a napfény energiáját, cukrot képez, mely alapja minden létnek

Élvezeti teája

Az Oroszlán magabiztos, határozott, szereti a szép és elegáns dolgot. India csúcsminősége illik hozzá. Egy fekete tea második szüretből, a legjobb teakertek egyikéből. Markáns, erőteljes, igazi férfierő rejlik benne. A tea csúcsminőségére utaló jelzés azt is jelentheti, hogy túl jó az átlagember számára.

assam_harmutty.jpg

INDIÁN NYÁR - Szűz

Az élethez táplálék kell.

Abban az értelemben, hogy már nincs nyár, de még nincs ősz. Amolyan átmeneti időszak. Amikor az átalakulás, az átváltozás kezdődik. A hajnalok hűvösek, hidegek, párás, nedves minden, de napközben még kellemes. A termések begyűjtése lassan elkezdődik, lekvár készülődik. A gyümölcsökből kinyerjük a lényeget, eltesszük télire. Energiájából, erejéből veszít a nap, de még esszenciáját mutatja.

Bográcsolunk, a kondérban főzünk. A tűz melegénél égett fa a FÖLDet melegíti. A földi fazék, a GYOMOR, amiben a táplálék fő. A hombár igazgatója pedig a LÉP. Az indián nyár tüze nélkül nem lehet bográcsolni, az ételekből esszenciát készíteni, társaságban jót nevetni. A tűzre fát kell tenni, az ételt megfőzni, naplementénél megpihenni. Ha nincs elegendő meleg a fazék alatt, a kaja nem fő meg, puffad a has, rágós a falat. A jó emésztéshez fontos a rágás. Minél tovább rágunk, annál több nyál választódik ki és a nyál lényeges az egészséges emésztéshez. A természetben, emlékszel?, már megjelenik a hajnali nedvesség. Fontos szerep jut a nedvességnek. A gyomorban történik az emésztés, a táplálékok felbontása. Nyál kell az ízek érzékeléséhez, lé kell a főzéshez. A szervezetben hasmenés, nyák okoz gondot.

SZŰZ (08.23.-09.22.) Egy Szűz lány kezének érintése

A Szűz gyakorlatias. Már nem a Szív irányítja, hanem az ész. Gondos, alapos, fontosak a részletek. Az emésztésnek tökéletesnek kell lennie. Benne vakon meg lehet bízni.

Betegségei – gyomor- és bélbántalmak, hasüregi betegségek, emésztőszervek problémái, herpesz, lép problémák, pszichoszomatikus betegségek, mert túl sokat aggodalmaskodik. Idegrendszeri problémája lehet neki is, mint minden jegynek. Úgy tűnik kiakadni mindenki tud.

Gyógynövények gyógyteái

  • borsmenta a gyomor fertőtlenítésére
  • édeskömény a nyálka oldására, emésztés serkentésére
  • kapor a vércukor csökkentésére
  • ürömfüvek keserűsége az emésztésre
  • apróbojtorján gyomorfekély esetén
  • cickafark a legértékesebb keserű emésztőrendszeri gyulladás csökkentésére

Élvezeti teája -  Az Ő számára a legjobb választás egy fehér tea. A fehér teákra mondják, hogy szűz tea, mert a legenda szerint csak egy szűz lány keze érinthette és szedhette le az első szüret legelső szűz hajtását, amikor még a nap nem szárította fel a harmatot.

pai_mu_tan.jpg

Előző részek:

Tavasz - Mivel oltja tüzét a Kos?, A Bika életöröme, Az Ikrek szellemessége

Ősz - A Mérleg hihetetlen érzékenysége, Titkok feltárása a Skorpióval, Szabadság szerető utazó a Nyilas

Tél - Mit iszik a Bak? Mit önt ki a Vízöntő? Miben úsznak a Halak? 

A bejegyzés trackback címe:

https://teaharmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr4912454939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása