Parlagfű szabadon
2017. június 23. írta: TEAharmónia

Parlagfű szabadon

Nemrég volt bent a boltban egy hölgy, parlagfű teát keresett. Nem hagyott elérhetőséget, így üzenem, ha lát minket, most már van tea.
A kíváncsiság nem hagyott, elkészítettem kb egy órával ezelőtt. Azóta kóstolom. Azt a hét fán fütyülő rézangyalát, ez vmi....vmi... szóval keserű. Pedig próbáltak segíteni rajta édesgyökérrel, bazsalikommal, de ... na nem akarok csúnyát mondani. Nem tudom mi a rosszabb. Allergiával együtt élni vagy inni ebből a teából?
Nem mindig volt allergiás a világ erre a növényre. Még az én gyerekkoromban erről nem is hallottunk. Pedig az nemrég volt. ;-) 
Egyszer egy általam nagyra becsült prof azt mondta, h a '10-es években mesterségesen átalakították a növényt, ezért allergiás rá a világ. Hm, nem tudom, ez olyan összeesküvés elmélet szerű, de ki tudja. Egy biztos, sokan allergiásak rá lent a városban és ennyivel kevesebben fent a hegyekben, ahol tiszta a levegő. És vannak, akik így is úgy is allergiásak rá.
Olykor vadkenderként emlegetik, de ez nem az a vadkender, így tévútra vihet.
Ürömfélékhez tartozik, hasonlít megjelenésében is az ürömfüvekre, ízében legfőképpen. Ez a keserű íz detoxifikál, felszabadítja az emésztési energiát. Amilyen hasznos, haszontalanul fogyasztva vizet von el a szervezettől, erőtlenséget produkálhat...
...kortyolok újra... Nem lett édesebb...fú, de csúnyát tudnék mondani...Pedig eltávolítja a lerakódott zsírjaimat.
Virágporának allergiájára javasolják megelőzésként, h mire jön a szezon, addigra a szervezetnek ne legyen idegen a randevú. Pozitív eredményekről számolnak be azok, akik fogyasztják...
...Mennem kell, kezdődik az Ötórai Tea, zárom a boltot. Cserháti Zsuzsa dalokat fog énekelni egy hölgy. Gyertek, hallgassátok meg.
Ui.:...Még mindig van a teámból, nem tudtam meginni, de már csak az alján. Viszont, ha felmeri szabadítani az emésztési energiáimat a rendezvény ideje alatt, nagyon mérges leszek!

parlagfu.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://teaharmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr9912616411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása